Loading
7 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ

7 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ

Το live που καλλιτέχνες και ακροατές έγιναν ένα

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ο Χιπ Χοπ Καφενές, γιόρτασε τα 7 χρόνια λειτουργίας του σε μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη.  Αυτά τα 7 χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβάλλον για την hip hop σκηνή όπου καλλιτέχνες και ακροατές γίνονται ένα, συζητάνε και αλλάζουν απόψεις ανοιχτά με βασικό τους μέλημα την Hip Hop κουλτούρα και την ανάδειξη της σκηνής που παραμένει αληθινή με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες μακριά από τα υπόλοιπα media που προωθούν τον ράππερ της “πόζας”.

Έτσι την Παρασκευή μαζεύτηκε αρκετός κόσμος για να γιορτάσει σε ένα δυνατό χιπ χοπ live,  παρ’ όλο την παράνοια της covid εποχής που ζούμε τελευταία. Το live έλαβε χώρο στην κατάληψη “Παπουτσάδικο” στο Χαϊδάρι, ύστερα από αλλαγή τοποθεσίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο λόγω των καιρικών συνθηκών που έχουν πλήξει την Αθήνα τις τελευταίες βδομάδες κι έχουν αναβάλλει κι άλλοτε ακυρώσει πολλά live. Ο χώρος είχε ιδιαίτερη αξία για εμάς καθώς το Παπουτσάδικο αποτελεί μια κατάληψη από το 2011 που στεγάζει πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Λειτουργεί με αυτοοργάνωση και χαρακτηρίζεται από ισότητα, ελευθερία και αλληλεγγύη.

 

Έτσι σε ένα χώρο ιδιαίτερα αγαπητό στα δυτικά προάστια (κι όχι μόνο), ξεκίνησε μια βραδιά που από νωρίς άρχισε να μαζεύει κόσμο. Το live άρχισε πολύ δυνατά από την εμφάνιση των πρώτων ονομάτων Azoras, Wezrap (Νεκροί από Κούνια) και Φιάσκο. Ύστερα στην σκηνή ανέβηκαν οι Νιο.Στε με πολύ όρεξη και θερμή σκηνική παρουσία ανεβάζοντας πολύ το κοινό. Προς το τέλος της εμφάνισής τους αφιέρωσαν ένα νέο τους κομμάτι στους ανθρώπους που πέσαν για το χαμόγελο (Παύλο, Αλέξη, Ζακ/Ζάκι, Λούκμαν) κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου.

Έπειτα υποδέχτηκαν στην σκηνή τους Κάτω από το Γείσο, συγκρότημα που ανεβαίνει αρκετά τελευταία με πολύ δυνατά κομμάτια. Προς το τέλος της εμφάνισης τους ανέβηκαν και οι 2χ2χ για να πουν παρέα με τον Βάγγο Μπεκ ένα από τα πιο αγαπητά του κομμάτια το “Mr Meeseeks” σε παραγωγή του Ήρωα. Μετά από αυτήν την πάσα συνέχισαν στην σκηνή οι δύο_μηδέν_δύο_μηδέν με τον κόσμο να τραγουδάει το κάθε τους κομμάτι και να κάνει χαμό. Είναι από τα συγκροτήματα που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν κερδίσει το κοινό καθώς παίρνουν μέρος σε πολλά live αλληλεγγύης, στα οποία η κάθε τους εμφάνιση είναι φωτιά. Η συνταγή των Jaul, Incognitom, KK και Ήρωα φαίνεται να έχει πετύχει για τα καλά. Το δέσιμό τους επί σκηνής και η αγάπη που παίρνουν απ’ τον κόσμο είναι μαγική. Αυτό ήταν αρκετά εμφανές όταν τραγούδησαν ακαπέλα, αγκαλιά μαζί με τον κόσμο την “Εποχή που Ανατέλλει”.

Τέλος στη σκηνή βγήκε ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της underground σκηνής με απίστευτο flow, οι Fer De Lance! Η ατμόσφαιρα που έφεραν ήταν απίστευτη. Ο κόσμος ζητωκραύγαζε στα γρήγορο χώσιμο του Μήτσου και του Άλεξ, χτυπιόταν στα πιτ πάνω και κάτω απ’ το stage. Καθ’ όλη την διάρκεια του live είχαμε τον Dj Gzas να δίνει πόνο στα decks. Προς το τέλος έφυγε απ’ τη σκηνή με ένα εντυπωσιακό stage dive ενώ στην συνέχεια τον ακολούθησε κι ο κόσμος.

 

Είχαμε καιρό να ζήσουμε τέτοιο live και σίγουρα δεν θα ξεχαστεί. Χρόνια Πολλά στον Χιπ Χοπ Καφενέ κι ένα ευχαριστώ σε όσους τρέξανε για αυτή την όμορφη βραδιά.

Άρθρο: Νίκος Σπηλιωτάκος

Φωτογραφία: @eleana_par

 

SHARE THIS