Loading
Off The Hook 2024: Ανταπόκριση

Off The Hook 2024: Ανταπόκριση

Η απόλυτη γιορτή για το Hip Hop

Η καρδιά της Αθήνας χτυπούσε σε ρυθμούς hip hop για δύο συνεχόμενες μέρες, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2024, με το Off The Hook Festival να μετατρέπει το ΟΑΚΑ σε έναν ζωντανό παλμό γεμάτο από τα πιο εμβληματικά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς hip hop σκηνής. Το διήμερο αυτό φεστιβάλ αποτέλεσε μια αληθινή γιορτή μουσικής, κουλτούρας και ενέργειας, προσφέροντας μοναδικές στιγμές που μόνο το hip hop μπορεί να προσδώσει. Η ομάδα μας είχε τη χαρά να αποτυπώσει φωτογραφικά κάθε αξέχαστη στιγμή αυτού του φαντασμαγορικού event.

Με ένα line-up που έσφυζε από ταλέντο και ηχηρά ονόματα, το φεστιβάλ κατάφερε να μαγνητίσει πλήθος θεατών, από φανατικούς του είδους έως νέους που μόλις ανακάλυπταν τη μαγεία του hip hop. Από φρέσκους ανερχόμενους καλλιτέχνες έως καταξιωμένους θρύλους, το Off The Hook έδωσε ένα δυνατό χτύπημα στην αθηναϊκή μουσική σκηνή, αφήνοντας το κοινό εκστασιασμένο.

  

Πρώτη Μέρα: Η Έναρξη της Έντασης

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά με τον AVI, έναν ανερχόμενο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το πρόσφατο EP του. Παρότι ήταν ο πρώτος στη σκηνή, έβαλε αμέσως φωτιά στο κοινό, παρασύροντάς το σε χορό και δυναμικά ραπ από νωρίς, με στιβαρές ρίμες και ακαταμάχητα beats.

Οι Half Quickie και Nume x Retro πήραν τη σκυτάλη, κρατώντας τη ζωντάνια αμείωτη. Αλλά το κοινό πραγματικά ξεσηκώθηκε με τους Delinquent Habits, το αμερικανικό ντουέτο που συνδυάζει hip hop με latin vibes. Η ενέργειά τους ήταν μεταδοτική και οι φωνές του κοινού ενώνονταν σε έναν ρυθμικό παλμό που αντηχούσε παντού.

Η ένταση όμως κορυφώθηκε με την εμφάνιση του ΣΑΝΤΑΜ. Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη σκηνή, έγινε εμφανές πως ήταν το πιο πολυαναμενόμενο όνομα της βραδιάς. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, τα καπνογόνα φώτισαν τον ουρανό και η παρουσία του ΣΑΝΤΑΜ στη σκηνή ήταν επιβλητική. Με βαθιά, σκοτεινά beats και αιχμηρές ρίμες, δημιούργησε μια ισχυρή σύνδεση με το κοινό, το οποίο φώναζε τους στίχους του με πάθος.

Στη συνέχεια, ο ΕΘΙΣΜΟΣ κράτησε το θερμόμετρο στα ύψη, πριν ο Ισπανός Beny Jr ανέβει στη σκηνή και, παρά τη γλωσσική διαφορά, παρασύρει το κοινό με την ενέργεια και το ιδιαίτερο στυλ του. Ο Aitch, ακολούθησε στη σκηνή, ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς ράπερ της γενιάς του, του οποίου η χαλαρή και cool εμφάνιση έδωσε τη κατάλληλη νότα , αφήνοντας όλους να ανυπομονούν για το τι θα ακολουθήσει.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήρθε με τον θρυλικό ΛΕΞ. Η πιο συγκρατημένη αλλά συναισθηματικά φορτισμένη παρουσία του στη σκηνή έφερε κύματα ενθουσιασμού. Με 18 καπνογόνα να φωτίζουν τον χώρο και το κοινό να παραληρεί, η εμφάνισή του απέδειξε για ακόμα μια φορά τη σημαντική του θέση στην ελληνική hip hop σκηνή. Η βραδιά δεν μπορούσε να κλείσει με πιο δυνατό τρόπο.

 

 

Δεύτερη Μέρα: Η Κορύφωση του Ρυθμού

Η δεύτερη μέρα του Off The Hook Festival ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από την αρχή κιόλας, η Χαρά ζέστανε το κοινό, δίνοντάς του την ώθηση που χρειαζόταν για τη συνέχεια για τον Ραμμένο Άσσο, που έσπειρε καταιγιστικές ρίμες, ανεβάζοντας την ένταση στα ύψη. Οι Smif-N-Wessun και οι IAM, θρύλοι της διεθνούς hip hop σκηνής, ακολούθησαν με την αύρα του παλιού σχολείου ενώ η Santa Salut από την Ισπανία, με την εκρηκτική της σκηνική παρουσία και τους στίχους που σάρωναν, κατέκτησε τις εντυπώσεις, δείχνοντας γιατί θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού hip hop. Ιδιαίτερα οι IAM από τη Γαλλία κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό, με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό να αποτυπώνονται στα πρόσωπα των παρευρισκόμενων.

Το δίδυμο Zoro & Buzz έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ένω Θύτης και Σαντομάς, κυριολεκτικά έκαψαν τη σκηνή με τις δυνατές ερμηνείες τους. Η χημεία τους ήταν απίστευτη, με τον Θύτη να δίνει έναν πιο σκοτεινό, επιθετικό τόνο και τον Σαντόμα να φέρνει μια πιο στοχαστική, αλλά εξίσου δυναμική παρουσία. Το κοινό δεν σταμάτησε να χοροπηδά και να τραγουδά μαζί τους. Και φυσικά έκαναν τη μεγάλη ανακοίνωση που όλοι περίμεναν: Ο νέος δίσκος "Smooth και Haedcorila" και η ανυπομονησία για την κυκλοφορία του εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η πραγματική έκρηξη, ήρθε με τον Dani Gambino και τον Wang. Η σκηνή μετατράπηκε σε καταιγισμό καπνογόνων και φωνών, καθώς οι δύο καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το κοινό βρισκόταν σε απόλυτη αρμονία με τους ρυθμούς τους, ενώ η ενέργεια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το φεστιβάλ έκλεισε με τον Λόγος Τιμής, το αγαπημένο ελληνικό γκρουπ που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εγχώριας σκηνής. Κάθε στίχος τους τραγουδήθηκε με πάθος από το κοινό, που έζησε την εμπειρία στο έπακρο, κλείνοντας αυτό το μουσικό ταξίδι με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

 

Ένα Φεστιβάλ που Άφησε το Στίγμα του

Το Off The Hook Festival 2024 δεν ήταν απλώς μια μουσική εκδήλωση, αλλά μια ζωντανή απόδειξη ότι η hip hop σκηνή στην Ελλάδα συνεχώς εξελίσσεται, δυναμώνει και διεκδικεί τη θέση της στο παγκόσμιο προσκήνιο. Με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενώνουν τις δυνάμεις τους, το φεστιβάλ προσέφερε μια εμπειρία που ξεχείλιζε από αυθεντική μουσική, έντονα συναισθήματα και ασταμάτητη ενέργεια.

Το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε κέντρο της hip hop κουλτούρας για δύο αξέχαστες μέρες. Η ομάδα μας ήταν εκεί, με τον φακό της πάντα σε εγρήγορση, απαθανατίζοντας κάθε μοναδική στιγμή του φεστιβάλ. Από τα πρώτα beats μέχρι το τελευταίο χειροκρότημα, το Off The Hook ήταν ένα γεγονός που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων όσων το έζησαν. Η ανυπομονησία για την επόμενη διοργάνωση έχει ήδη αρχίσει!

  

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ντάικος

Special Thnx: Νοiz Productions, Dynasty

 

SHARE THIS

WE ARE DISTURBANS

What happens here, never stays here.