Loading
"Οι Γειτονιές Τραγουδάνε Ακόμη" Vol 4

"Οι Γειτονιές Τραγουδάνε Ακόμη" Vol 4

Γιατί η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ένα ακόμη Live σηματοδότησε την λήξη μιας σειράς δράσεων αλληλεγγύης και επιβράβευσε με αυτόν τον τρόπο τους συμμετέχοντες και όλους εμάς. Το Gagarin την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου του 18 γέμισε από μουσικές της γειτονιάς που σου θύμιζαν πως, στους δύσκολους, ατομικιστικούς αυτούς καιρούς η συλλογικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης αποτελούν πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, συνειδητά απωθημένες, αλλά αναμφίβολα υπάρχουσες.

Line up του φετινού live, ήταν τα Χνάρια, οι Ονειρολάγνοι, ο Ζωγράφος,οι Broken da Rima,ο Smok5, ο Yuane μαζί με τον Wise. Ηost της βραδιάς ήταν ο Tiny Jackal, ενώ μας ξεσήκωσαν με ένα δυνατό performance οι Art of Soul.

Η μουσική αυτή γιορτή έγινε ολοκληρώνοντας, λοιπόν, ορισμένες ενέργειες οι οποίες αφορούσαν τη συγκέντρωση αγαθών για οικογένειες και άτομα που το είχαν ανάγκη. Χωρίς να εκπροσωπούν κάποια πολιτική παράταξη, οργάνωση ή ΜΚΟ, η παρέα αυτή αποφάσισε να μην μείνει απαθής στην ανεπάρκεια και στην αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, αλλά να πράξει μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς.  Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, βρίσκονται σε επικοινωνία με τις οικογένειες όλον τον χρόνο και συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες εθελοντικές δράσεις, όπως η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος». Κάθε Σεπτέμβρη συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης και μετά το live τα μοιράζουν οι ίδιοι.

Κύριος σκοπός τους όμως, είναι η προσπάθεια διαμόρφωσης αλληλέγγυας συνείδησης, ανεξάρτητα με το τι δύναται ο καθένας να προσφέρει. Ο εθελοντισμός δεν έχει πλαίσια και όρια, είναι στάση ζωής και νοοτροπία που αντιτίθεται στην εγωπάθεια, είναι μέσον να συνδράμεις με τρόπο που θα επιλέξεις εσύ στην διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου…Και όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος γίνεται πολύ καλύτερος  μέσα από τη μουσική.

 Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS