Loading
Breakin' Bad 2019

Breakin' Bad 2019

Παρακολουθώντας ένα χορευτικό υπερθέαμα στο Piraeus Academy

To Βreakin' Βad είναι ένα event street χορών με κατηγορίες breaking και allstyle, όπου οι χορευτές διαγωνίζονται για την ανάδειξη του καλύτερου. Φέτος στις 14 Απριλίου πάνω από 2500 θεατές ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτό το θεαματικό show και περισσότεροι από 350 χορευτές απ’ όλη την χώρα, από  Κύπρο, όπως και γειτονικές χώρες της Ευρώπης, συμμετείχαν διεκδικώντας τίτλο και χρηματικό έπαθλο. Οι κατηγορίες του φετινού διαγωνισμού ήταν: Choreography Contest Junior, Choreography Contest Adults, Breakin’ for kids, Breakin’ 1vs1, Allstyle 1vs1. Στα Allstyle battle τα decks είχε αναλάβει ο Dj Tsilismile και στο break ο Dj Funkonami. Host, ο καταλληλότερος όλων Sifu Versus, μαζί με τον Blackman από τη Hoodgroove Managment και τις πολύτιμες γνώσεις του. 

Ήδη απ’ έξω από το Piraeus Academy το απόγευμα με το που φτάσαμε είδαμε τον κόσμο να γεμίζει τον δρόμο. Άνθρωποι που ασχολούνται με το hip hop, MCs, Djs, Graffiti Writers, crews που ήρθαν να στηρίξουν μέλη της ομάδας τους, ήταν εκεί και ξεκινούσαν το πάρτι από νωρίς. Ένα αυθόρμητο cypher είχε σχηματιστεί όπου έκαναν ζέσταμα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά ευπρόσδεκτος ήταν και όποιος ή όποια ήθελε να μπει.

Στην κατηγορία Street Dance Choreography Contest συμμετείχαν πολλές σχολές χορού και οι ομάδες από όλα τα Street είδη παρουσιάζοντας χορογραφία με το τραγούδι της επιλογής τους. Υπήρξαν τρεις υποκατηγορίες σύμφωνα με τις ηλικίες των διαγωνιζόμενων. Kids, Youths, Adults. Κριτές ήταν οι: Claire, Aggelos Petrou, Sara Ganem, Rekoz, Tasos Xiarcho. Την πρώτη θέση στα Kids κατέκτησαν οι Natalittles, στα youths oι Infamous teens και στην κατηγορία adults οι A Move Called Mess.

Στην κατηγορία Breakin' for Kids 1vs1 με κριτές τους Fabio, Torch και Happy, με πολλή χαρά είδαμε τον Air-T να βγαίνει νικητής, δεύτερη φορά στην ίδια κατηγορία - αφού προηγήθηκε νίκη του στο Southbreak Jam στα Χανιά - και να ξεχωρίζει από τη νέα γενιά b-boys.

Στο μεταξύ μεσολάβησε ένα όμορφο χορευτικό διάλειμμα με special show. Εμφανίστηκαν οι Sequence μαγεύοντας μας με σύγχρονο και ακολούθησε η τεράστια ομάδα The Wolves, καλύπτοντας ολόκληρο το stage με τους δεκάδες χορευτές και εντυπωσιάζοντας μας με ένα κράμα χορού και γενικής γυμναστικής. Το line up συνεχίστηκε με τους Lock n' Rolls που λόκαραν σε funk ρυθμούς, τις δυναμικές Uniq Crew με dancehall και τις Venos Species με afro-house . Οι Unity VYBZ  κινήθηκαν σε hip hop και dancehall ρυθμούς και μας ξεσήκωσαν, ενώ οι Funky Habits Ladies μας παρουσίασαν μία υπέροχη popping χορογραφία. Οn stage βρέθηκαν και οι The Vocults για να μας τραγουδήσουν, καθώς επίσης και 8 special guests: Aidi από Breakingz, Cutone από Luckydice, Icler και Flame από Waveomatics, Zerow από Deadprezz, RTZ από Beatstylerz, Rotwin από Βlackout και Raider από Zapping Nerves. Show φωτιά, κυριολεκτικά και όχι μόνο!

Στην κατηγορία Allstyle 1vs1 κριτές ήταν η Κalli Τarasidou, ο Rekoz και ο Virtuozo. Νικητής αναδείχτηκε Cheerito, b-boy από τη Ρωσία,παγκοσμίως γνωστός λόγω των δυνατών του skillz. Εμείς απολαύσαμε τα original moves του που τον χαρακτηρίζουν, τα δυνατά freezes και τα flexible moves και για ακόμη μία φορά he killed the beat!

Από νικητής στο Allstyle o Cheerito μαζί με Marcio - γνωστός ως ένας από τους καλύτερους powermovers στον κόσμο- και φυσικά ο Fabio από τη γειτονική Ιταλία επίσης και διοργανωτή του Fluido Jam, βρέθηκαν στη θέση των κριτών για την κατηγορία Breakin’ 1vs1. Σ’ αυτήν το έπαθλο κέρδισε ο Roni από Waveomatics, όπου ξεσήκωσε το κοινό και ήταν ο λόγος που όλοι φώναζαν «Brazil!» μετά το  double butterfly flip και τα δυνατά freezes. Μας εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο στυλ του και την μεγάλη ποικιλία των footworks του και δικαίως κέρδισε τον τίτλο.

Όλοι οι συμμετέχοντες πάντως παρέσυραν τα πλήθη επιδεικνύοντας τις πιο δυνατές χορευτικές τους ικανότητες και διαγωνίστηκαν χαρίζοντας μας ένα υπερθέαμα κάνοντας μας να αναμένουμε το επόμενο Breakin’ Bad.

Spacial Thank's to Hoodroove Management.

Article: Marilena Veneti

 

SHARE THIS