Loading
Do Something festival - Κάνουμε Ραπ για τη "ΦΛΟΓΑ"

Do Something festival - Κάνουμε Ραπ για τη "ΦΛΟΓΑ"

Τι είναι η "Φλόγα" ; Μάθε και κινητοποιήσου!

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστές οι καταγγελίες για καθυστερήσεις και ακυρώσεις χημειοθεραπειών, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, που κάνει λόγο για ασθενείς και γιατρούς σε απόγνωση λόγω «τεχνητών ελλείψεων» φαρμάκων. Τα παράπονα αφορούν ελλείψεις βασικών φαρμάκων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πόσα προβλήματα της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού που γυρνά την πλάτη σε ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για ιατρικές εξετάσεις, είτε γιατί δεν τις προβλέπει το δημόσιο νοσοκομείο, είτε γιατί είναι επείγουσες και δεν είναι δυνατόν να κλειστεί ραντεβού στα εργαστήρια του δημοσίου ή δεν τις δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ελλείψεις της «Πρόνοιας» της Πολιτείας σε ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα είναι τραγικά πολλές, απαράδεκτες και προσβλητικές για την ανθρώπινη αξία, για τις οικογένειες και τα παιδιά που πολεμούν να επιβιώσουν από αυτή τη νόσο. Και ευτυχώς, ιδανική απάντηση στην απραξία και την τάση αποστασιοποίησης από τα προβλήματα αυτά έρχονται να δώσουν οι Σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος «Φλόγα» που βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Γι’ αυτό με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Black Box (Αγίου Όρους 15, Αθήνα) οι: Brak, Smok5, Doppel G, Ονειρολάγνοι, IAK 360ο, Κοντός Ψαλμός, Sabotaz, Local State κάνουν ραπ για τους μικρούς αφανείς ήρωες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τον Σύλλογο «Φλόγα». Στα decks θα βρίσκεται ο DJ Millman ενώ Host θα είναι ο Άγγελος Αληγιάννης.

Λίγα λόγια όμως για τον Σύλλογο «Φλόγα» ώστε να γίνει κατανοητή η δράση και ο ρόλος του:

Ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με καρκίνο πριν 31 χρόνια και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Προσπαθεί για τη βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και των θεσμικών παροχών στις οικογένειες, έχοντας καταφέρει την ανέγερση και λειτουργία της “Νοσηλείας στο σπίτι”, του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, την ψυχολογική και ψυχαγωγική και οικονομική στήριξη των οικογενειών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις που ο γονιός αδυνατεί να εργαστεί αφού καλείται να αφιερώσει όλον του το χρόνο στο παιδί του, είτε βρίσκεται στην επαρχία και είναι δύσκολο να μετακινηθεί, αλλά και στις περιπτώσεις εκείνες που αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια, η Φλόγα παρέχει δωρεάν φιλοξενία στις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, ενώ στα πλαίσια των δυνατοτήτων της καλύπτει το κόστος των εξετάσεων και στηρίζει οικονομικά τις ασθενέστερες οικογένειες.Εύφημος μνεία πρέπει να γίνει και για τις δράσεις του συλλόγου αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία αλλά και δωρεάς μυελού των οστών. 

Ο σκοπός της συναυλίας δεν είναι μόνο η οικονομική στήριξη του συλλόγου λοιπόν. Είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και κυρίως την δωρεά μυελού των οστών και αιμοπεταλίων, την ώρα που πολλά παιδιά πεθαίνουν εξαιτίας σοβαρών αιματολογικών νοσημάτων, ώστε να συνειδητοποιήσουμε τη σημαντικότητα του να γίνουμε εθελοντές σώζοντας αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας και χαρίζοντας τους τη ζωή.

Θα είμαστε εκεί!

Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Στιγμιότυπο από το Do Something Festival Vol.1:

Event link: https://www.facebook.com/events/761149081054031/

Link Floga: https://www.floga.org.gr/

Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS