Loading
Συνέντευξη με Lobo Amarillo

Συνέντευξη με Lobo Amarillo

Πρόσεξε πως δίνεις, που δίνεις και τι, από την μια στιγμή στην άλλη γίνεται ζόρια η ζωή..

O Lobo Amarillo είναι είναι ένα πρόσωπο στην ελληνική hip hop κοινότητα που τον τελευταίο καιρό μας έχει τραβήξει την προσοχή. Ο λόγος δεν είναι απλά η μουσική που κάνει, η οποία ηχητικά, συνθετικά και αισθητικά μας εκφράζει πάρα πολύ. Μας κέντρισε το ενδιαφέρον κυρίως αυτή η αντίφαση, ανάμεσα στα μελαγχολικά κομμάτια του και στο πλατύ του χαμόγελο όταν τον συναντάς. Στις συναυλίες του σχηματίζει πολύ δυνατή αλληλεπίδραση με το κοινό, στις παρέες του είναι αγαπητός και “πειραχτήρι” και όταν σε δει θα σε χαιρετήσει φορώντας το πιο ζεστό του χαμόγελο. Έτσι, ενώ πήγαμε στο μαγαζί που έχει γίνει στέκι μας τόσους μήνες και στο οποίο δουλεύει, το Biggie Bar, η φιλική και ευγενική του φυσιογνωμία μας κέρδισε, και γι’ αυτό αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια συνέντευξη, ώστε να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε τις εσωτερικές σκέψεις και ιδέες του που δεν είναι ευδιάκριτες για κάποιον που δεν τον ξέρει. Λιτός στις απαντήσεις του, αλλά με σεμνότητα που εκτιμήσαμε, πάντα με ζεστό χαμόγελο, κάναμε μια όμορφη κουβέντα και μάθαμε περισσότερα για ΄κείνον.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το hip hop ενεργά; Πρώτα ξεκίνησες με τη μουσική παραγωγή ή το γράψιμο;

"Ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά κάπου στο 2005, όταν με ένα φίλο τον Μέρκο, ο οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε φέτος την πρώτη του δουλειά. Αφού ακούγοντας χρόνια αυτή τη μουσική, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να αρχίσουμε να γράφουμε και εμείς και κάπως έτσι έγινε.

Ξεκίνησα πρώτα με το γράψιμο και μετά από πολύ καιρό άρχισα τη μουσική παραγωγή, όταν γνώρισα τον Loopatic ο οποίος μου έμαθε τα βασικά για να αρχίσω να φτιάχνω beats."

Ποιο από τα δύο σε γεμίζει περισσότερο;

"Με γεμίζουν εξίσου, ίσως λίγο παραπάνω η παραγωγή αλλά έχω μάθει να εκφράζομαι και με τα δυο."

Γιατί Lobo ; Γιατί χειμώνας και γιατί νύχτα;

"Lobo σημαίνει λύκος στα ισπανικά. Είναι ένα αξιοθαύμαστο και επιβλητικό ζώο, που ανταπεξέρχεται το ίδιο είτε είναι σε αγέλη είτε μόνος του, κάτι που ίσως βλέπω και σε ‘μενα.

Χειμώνας γιατί μ’ αρέσει το κρύο, η γκρι απόχρωση της ατμόσφαιρας . Νύχτα γιατί απλά έτσι έμαθα."

 

Ποια άλλα είδη μουσικής προτιμάς;

"Ακούω τα πάντα,  διασκεδάζω με τα πάντα, αλλά αν μου έβαζες κάποια συγκεκριμένα είδη, αυτά θα ήταν με μαύρη μουσική ( blues, funk, soul )."

Θα επέλεγες να γράψεις κάτι σε διαφορετικό ύφος και στυλ;

"Το έχω δοκιμάσει αλλά έχω βρει τον τρόπο που μ’ αρέσει να αδειάζω το κεφάλι μου, οπότε προς το παρόν θα γίνεται έτσι . Παρ’ όλα αυτά πάντα είμαι ανοιχτός σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική."

Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις από όσα έχεις γράψει; (Γιατί;)

"Κάθε κομμάτι μου για ‘μένα είναι ξεχωριστό γιατί αποτυπώνω τον τρόπο σκέψης μου και το πρόβλημα που με "καίει" σε καθένα από αυτά. Αυτή την περίοδο αν θα σου έλεγα ένα, θα ήταν τα «Κύματα»"

 

Από τη δύση ως την ανατολή, τι σκέψεις κάνεις;

"Υπεραναλύω τα πάντα οπότε τις περισσότερες φορές οι σκέψεις μου με καταπίνουν είτε έχουν να κάνουν για τα ζόρια είτε για την ζωή."

Βασικές αρχές στη ζωή σου που βάσει αυτών πορεύεσαι.

"Σεβασμός, εκτίμηση ( αυτοεκτίμηση), αλληλεγγύη."

Φυσικά μιλήσαμε για την συνεργασία του στο Biggie Bar και πώς έτυχε να δουλεύει εκεί...

"Δεν έτυχε, πέτυχε! Το biggie είναι ένα μαγαζί  που όταν ήμουν 18 χρονών δεν θα το φανταζόμουν ποτέ ότι μια μέρα θα εργάζομαι σε ένα χώρο που θα στεγάζει την κουλτούρα μου και πολλών άλλων που μέχρι "χθες" ήταν  στο περιθώριο."

 Την βραδιά εκείνη στα decks βρισκόταν ο Sativa, και σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης βρισκόταν παρέα με τον Lobo, ώστε δε γινόταν να μην αναφερθούμε στο θέμα του κύκλου και της παρέας του, που παρατηρούμε συνεχώς ο ένας να στηρίζει τον άλλον. Έτσι τον ρωτήσαμε αν στο χώρο του hip hop έχει δεθεί με κάποιους ανθρώπους και υπάρχει κάτι που θα ήθελε να τους εκφράσει.

"Εκφράζομαι με μια μουσική στην οποία έχω μάθει να βγάζω όσα με βαραίνουν και μέσα σ' αυτή τη μουσική είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που στη συνέχεια έγιναν αδέρφια, νομίζω πως τους τα εκφράζω προσωπικά αυτά που έχω να τους πω και ελπίζω να με νιώθουν όπως τους νιώθω και εγώ."

 Στο ταξίδι του hip hop ποια είναι η πιο όμορφη εμπειρία μέχρι στιγμής που έχεις ζήσει;

"Σίγουρα οι καλύτερες και πιο δυνατές εμπειρίες που έχω αποκομίσει από αυτό το μουσικό ταξίδι είναι η αγάπη που έχω εισπράξει, οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και οι τόποι που έχω ταξιδέψει για να εκφράσω τα συναισθήματα μου μέσω της μουσικής."

Τι στόχους στη μουσική σου πορεία έχεις για τον επόμενο καιρό?

"Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου το οποίο δεν μου αρέσει να βάζω στόχους. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω γιατί έτσι έχω μάθει να εκφράζω συναισθήματα, προβληματισμούς και γενικά ό,τι νιώθω πως πρέπει να ειπωθεί."

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και τον χώρο που μου δώσατε να πω ό,τι είχα να πω. Εύχομαι τα καλύτερα γιατί το δουλεύετε και σας αξίζει!

 

Και εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη αλλά και την ευχάριστη παρέα!

Συνέντευξη: Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS