Loading
Muddy Vibez Live

Muddy Vibez Live

Γιορτάζοντας την "Αφετηρία"

Υπάρχει ένας υπέροχος μυστικός κανόνας στη φύση, που ορίζει πως τα τρία πράγματα που ποθούμε περισσότερο στη ζωή μας, ευτυχία, ελευθερία, πνευματική γαλήνη, τ’ αποκτούμε πάντα αφού πρώτα τα προσφέρουμε εμείς σε κάποιον άλλο.

Οι Muddy Vibez με μέλη που φέρουν βαριά ιστορία για το ελληνόφωνο hip hop, στην πρώτη δουλειά που μας παρουσιάζουν σε αυτό το σχήμα, θα μπορούσαμε να πούμε πως τοποθετούνται στο άνωθεν θεώρημα. Το νέο project με δύο MCs (Οδυσσέας RAZASTARR, JK1) και έναν Dj (Wheel M ) που προέκυψε χάρη στην μακροχρόνια φιλία και συνεργασία αυτών των ανθρώπων, είναι αποτέλεσμα προσπαθειών, πολλής αγάπης για τη μουσική και σίγουρα αρκετής κατάθεσης ψυχής που προσφέρεται σε όλους εμάς.

Στη θεματολογία το πρώτο άλμπουμ των Muddy Vibez προσεγγίζει το θέμα της ανυπότακτης αυτής φύσης. Κάτι που φαίνεται από το όμορφο clip και τις κεντημένες αναφορές στα κομμάτια τους για τους απόλυτους κανόνες της. Μιλούν γενναία, συνειδητοποιημένα για τον θάνατο, μας υπενθυμίζουν πως αυτός παραμένει μια πρόκληση, για να μη χάνουμε χρόνο και να σκορπούμε την αγάπη γύρω μας τώρα που μπορούμε μιας κ αυτή είναι άφθαρτη, αθάνατη. Μιλούν για τις ρίζες μας, τον λόγο που εμείς βγάζουμε κλαδιά, τους προγόνους, την καταγωγή, τη κληρονομιά μας, με αποκορύφωμα το «αθάνατο λιοπύρι» το οποίο αποκαλύπτει την ποιότητα και την ψυχή των ίδιων των καλλιτεχνών. Ένα τραγούδι άσμα προς αυτούς που έφυγαν. Αναφέρονται σε χαμένες αρχές, αξίες, στο ήθος, στην μπέσα, στα βαθύτερα ένστικτά που δεν πρέπει να τα αρνούμαστε. Ίσως είναι σκοτεινότερα, κενότερα, μα απλούστερα, μέρος του εαυτού μας, και για να ανέβουμε στην κορυφή πρέπει να πάρουμε φόρα από το πάτο της κόλασης, γιατί κάτω είναι η πηγή. Και αυτήν την πηγή πρέπει να βρούμε. Να καθαρίσουμε τις ψυχές μας αποβάλλοντας κάθε κακία, εγωισμό, ενώ είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα του σύμπαντος, την οικογένεια, τη φύση, τους ανθρώπους που ‘ χουμε δίπλα μας. Ένας άνθρωπος αξίζει τόσο, όσο αξίζει αυτό που αγαπάει.

Ηχητικά ο δίσκος κυμαίνεται σε γραμμές κλασσικού Hip Hop με μια φρέσκια προσέγγιση στον ήχο, στην ενορχήστρωση και στην δομή των κομματιών. Οι μουσικές παραγωγές που το πλαισιώνουν είναι από διαφορετικούς beatmakers με τον καθένα να δίνει το προσωπικό του στυλ και οπτική, όμως είναι τόσο προσεγμένα διαλεγμένες που σαν ολότητα δένουν άρτια μεταξύ τους, προσφέροντας ένα αξιόλογο ηχητικό αποτέλεσμα. Την κυρίως μουσική επιμέλεια την αναλαμβάνει ο Eversor, αφού από τα 11 κομμάτια του δίσκου ντύνει μουσικά τα 4 από αυτά, αλλά συμμετέχουν επίσης Jay Son (Choppin therapy), Ghetto Rock, Billa Qause, Bouklas και Yegor Cergei.

Στην παρουσίαση δίσκου στο Temple, συναντήσαμε on stage  επίσης Soulnek, Billa Qause , Andri J, Sifu Versus, και για το τέλος Eversor και φυσικά Νικόλας (Razastarr). Όλοι δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και δείχνοντας παράλληλα τον σεβασμό τους σε Muddy Vibez και Razastarr, κάτω από την άριστη διοργάνωση της Innersense Productions, μας δημιούργησαν ένα ωραίο κλίμα με πραγματικά όμορφα vibes.

Εξάλλου η μουσική αυτών των ανθρώπων είναι ευχάριστη και τα μηνύματα που σου περνούν ενέχουν ρομαντισμό για το Hip Hop όπως το γνώρισαν οι ίδιοι αλλά και για τη ζωή γενικότερα. Μοιράζονται ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα και όνειρα. Μιλούν για όσα αξίζουν και σε προτρέπουν να απομακρυνθείς από τα άχρηστα και τα περιττά. Τους ψεύτικους φόβους, τις ανούσιες επιθυμίες και τις ψεύτικες σχέσεις. Παράτα τα ψεύτικα και θα γνωρίσεις την ελευθερία, την αγάπη και την ευτυχία. Αυτό είναι το μήνυμα.

«Αγάπη, αγάπη μόνο!» Όπως φωνάζει ο Νικόλας, όταν ανεβαίνει στην σκηνή πλάι στον Οδυσσέα να τραγουδήσουν για τα πιο όμορφα όνειρα. Γι’ αυτά τα όνειρα που έχει ο καθένας από 'μας, που δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε ποτέ, και που πρέπει να στηρίζουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Η παρέα από τον Βύρωνα ολοκληρώνεται και γιορτάζει τραγουδώντας το ομώνυμο κομμάτι, ενώ κάτω γίνεται το αδιαχώρητο. Και φτάνει η στιγμή που δεν γινόταν να μην την προσφέρουν στο κοινό, η στιγμή που είναι βράδυ μα νιώθουμε τον ήλιο να μας αγκαλιάζει και τραγουδάμε όλοι μαζί. Και κάπως έκλεισε αυτή η όμορφη βραδιά, με χαμόγελα γεμάτα ελπίδα και βλέμματα με αγάπη για τη ζωή.

Αll photo credits to: Spiros Steriotis / Muddy Vibez / Innersense Productions Athens

 

Ευχαριστούμε πολύ την Innersense Productions.

Κείμενο: Μαριλένα Βενέτη

tags

SHARE THIS