Loading
Δυο λόγια με τους SKG's Dub Alliance, πριν ανοίξουν το live των Dub Pistols!

Δυο λόγια με τους SKG's Dub Alliance, πριν ανοίξουν το live των Dub Pistols!

"Η μουσική μας δεν αποτελεί απλά έναν τρόπο ψυχαγωγίας, αλλά μια πηγή ενότητας και κοινωνικού μηνύματος."

Οι SKG's Dub Aliiance ειναι ένα dub/steppa σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας περάσει 8 χρόνια από τη δημιουργία τους, μετράνε στο ενεργητικό τους δεκάδες εμφανίσεις σε festivals, clubs και venues σε όλη την Ελλάδα. Τα live τους, γεμάτα από επιθετικά basslines, σκληρούς stepper ρυθμούς και διπλούς χρόνους στο μικρόφωνο, χαρακτηρίζονται ως ένα από τα ποιο δυνατά dub performance της Ελλάδας, το οποίο και δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή του κοινού.

Έχοντας δει την τελευταία χρονιά μεγάλο support από διεθνή ραδιοφωνικούς σταθμούς και DJs, οι BigShine και Digital Monk, ή αλλιώς ο ελέφαντας από τη Θεσσαλονίκη έχει βάλει πλώρη για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο..                "In Elephant Bass We Come"

Στις 19 Μαϊου, το συγκρότημα θα ανοίξει το μεγάλο live των αγαπημένων μας Dub Pistols. Οπότε λίγες μέρες πιο πριν, καταφέραμε να πούμε δυο κουβέντες με τους SKG's Dub Alliances και να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Μοτο σας: delivering Bass Culture. Ποιες είναι οι βασικές αξίες αυτής της κουλτούρας, και και πόσο απέχει στην πραγματικότητα το να κάνεις ή να ακούς μουσική, απ' το να φέρεις κ την αντίστοιχη κουλτούρα του είδους;

Η μουσική μας δεν αποτελεί απλά έναν τρόπο ψυχαγωγίας, αλλά μια πηγή ενότητας και κοινωνικού μηνύματος.

Το βασικό μήνυμα του bass culture είναι η ενότητα, η ελευθερία και η ειρήνη.

Η bass μουσική, ανέκαθεν ήταν ένας τρόπος ελεύθερης έκφρασης, μία αφορμή να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να παρτάρουμε με άγνωστους σαν να ήταν οικογένεια μας.

Delivering Bass Culture λοιπόν, επειδή φέρνουμε αυτή την κουλτούρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το μικρότερο bar της επαρχίας μέχρι και τα μεγαλύτερα stage!

 

Μετράτε μια συνεργασία με Rationalistas. Πώς προεκυψε αυτή, και γιατί επιλέξατε να κάνετε κομμάτι με το συγκεκριμένο συγκρότημα; Είστε ανοιχτοί σε μελλοντικές συνεργασίες με άλλα ραπ συγκροτήματα;

Η συνεργασία με τους Rationalistas προέκυψε οργανικά. Γνωριζόμασταν προσωπικά με τα παιδιά και σεβόμαστε πολύ την μουσική τους, πριν συνεργαστούμε.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο ίδιο line-up σε ένα festival στην Θεσσαλονίκη, και είπαμε να κάνουμε το track αυτό παρέα. Υπήρχε αμεσότητα όσον αφορά την συνεργασία και το track βγήκε αβίαστα!

Φυσικά και είμαστε ανοιχτοί για περισσότερες συνεργασίες με rap artists, in fact ήδη δουλεύουμε ένα project με Έλληνες rappers! Θα αναφερθούμε ξανά για αυτό το θέμα την επόμενη σεζόν…

Σχεση hip hop και bass κουλτούρας στην Ελλάδα. Αλληλουποστηριζονται αυτές οι σκηνές μεταξύ τους στην πράξη;

Η ραπ και η bass μουσική είναι δύο διαφορετικές σκηνές. Υπάρχει ανάμεικτο κοινό ως προς τους fans, και τείνουν να συνεργάζονται καλλιτέχνες από αυτές τις δύο κουλτούρες ανά τα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις στην Ελλάδα από rap artists με bass ήχο είτε σε original tracks ή remixes.

Ο 12ος πίθηκος, ο Λόγος Απειλή, Joker2Face και Rationalistas  είναι κάποιοι καλλιτέχνες που εχουν εξερευνήσει αυτόν τον ήχο.

 

Πείτε ορισμένα κομμάτια που θεωρείτε ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να εξοικειωθεί το κοινό στην Ελλάδα με την bass-dub-jungle- reggae μουσική.

Ποιο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν κατά την γνώμη μας σειρά από events που έκαναν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων στην Ελλάδα, παρά συγκεκριμένα κομμάτια.

Infaderz στην Θεσσαλονίκη με τα άπειρα drum n bass event που έχουν διοργανώσει.

Pony Licks με τα dubstep events στο block 33 της Θεσσαλονίκης.

Boom Selectah, που διοργανώνει συχνά dub events σε όλη την Ελλάδα, όπως και το ετήσιο Boom Festival.

Professor Skank,με το Reggae Vibes Festival στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, που φέρνει dub και reggae artists για πάνω από μία δεκαετία.

Reggaewise, που έχουν διοργανώσει δεκάδες reggae - dub, steppa, jungle events στην Αθήνα.

Bass Delight στην Πάτρα με drum n bass και jungle events.

Τα events αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του ήχου, και μας πρόσφεραν αξέχαστες στιγμές με local αλλά και international legends.

Η πιο τρελή εμπειρία σας σε live που έχετε παίξει;

Ένα από τα highlight που ξεχωρίζει, βρίσκεται κάπου στην αρχή της σταδιοδρομίας μας. Είμασταν support act για τους “High Tone”, οι οποίοι είναι βετεράνοι στον dub ήχο και  τους ακούμε από τα πρώτα βήματα.

Ενώ έχει τελειώσει η ώρα του set μας, γυρίζουμε να τους πούμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει η αλλαγή, και 2 από τα μέλη της μπάντας, μας φώναξαν να παίξουμε κι άλλο ενώ χοροπηδούσαν στο backstage. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ήρθαν και μας βρήκαν στο backstage με usb sticks, για να τους γράψουμε τα tracks μας.

 

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στο λάιβ με τους Dub Pistols; Γενικά είναι ένα συγκρότημα που έχει εμπνεύσει κ εσάς τους ίδιους στη μουσική σας;

Τον Barry Ashworth και τους Dub Pistols τους αγαπάμε ιδιαίτερα. Μουσικά είναι συγκρότημα σταθμός για αυτή την μουσική σκηνή. Έχουν ένα από τα πιο εκρητκτικά live που θα δεις, μουσικάρες και συνέπεια δεκαετιών με albums, EPs και singles.

Με Barry παίξαμε πρώτη φορά παρέα το 2015, μαζί με τον legendary “Rodney P”.

Έκτοτε, έχουμε κρατήσει φιλικές σχέσεις και όποτε βλέπουμε dub pistols event στην Ελλάδα θα μας δεις εκεί, είτε πάνω στο stage είτε από κάτω να τα σπάμε.

Έχουμε συνεργαστεί με τους dub pistols, για το “Crazy Diamonds (The Remixes vol.3), όπου είχαμε την τιμή να κάνουμε official remix το track “Boom” του ομώνυμου δίσκου, το οποίο σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts του beatport.

Θα περιμένουμε από εσάς κάποια νέα κυκλοφορία-album; Τι μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το επόμενο album μας. Το album το δουλεύουμε αρκετό καιρό, και πιστεύουμε ότι θα είναι η πιο πλήρης δουλειά μας μέχρι τώρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το καλοκαίρι, so stay tuned!

Μόλις κυκλοφορήσαμε το “Soundman Worldwide - Too Long EP” σε συνεργασία με τον mc Lasai από την Ισπανία. Το EP κυκλοφορεί με 2 video clips στο κανάλι μας στο youtube, και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο.

Από ακυκλοφόρητη μουσική άλλο τίποτα.. Έχουμε δεκάδες original tracks και συνεργασίες που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για release!

Eυχαριστούμε τους SKG's Dub Alliance για τη συνέντευξη, και τον Άγγελο Παπαπετρίδη. :)

Μαριλένα Βενέτη. 

SHARE THIS