Loading
Ανταπόκριση: Twinsanity, Δίδυμο Φωτιά on Stage!

Ανταπόκριση: Twinsanity, Δίδυμο Φωτιά on Stage!

1,2,3 the crew is called Twinsanity...

Vulture Culture: Part of the practice of taxidermy. The act of vulture culture is to search of the remains of an animal and take it with the intention of using the remains for taxidermy (skinning, using the bones/skeleton; etc)

Κάπως έτσι φαίνεται να τροφοδοτείται η κοινωνία. Μαζεύοντας τα οστά της αποτυχίας και κατηγορώντας όλους τους άλλους παρά τον εαυτό της. Μια κοινωνία που αν την πλησιάσεις κοντά, παρά το περίβλημα, το αίσθημα της φαινομενικής δικαιοσύνης, έχει οσμή νεκρού κουφαριού, άρωμα θανάτου αυτών, που τυγχάνουν να βρίσκονται στην βάση της πυραμίδας. Η “ομαλότητα”, αυτή η “κανονικότητα” που η καταπίεση και το παιχνίδι θηρευτή – θηράματος σου φαίνεται φυσιολογική από συνήθεια. Μερικές φορές αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να κινείσαι ελεύθερα, χωρίς το φόβο ενός πεινασμένου κυνηγού να πετά από πάνω σου. Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσεις έναν φυλακισμένο να δραπετεύσει είναι να βεβαιωθείς ότι ποτέ δεν θα μάθει ότι είναι σε φυλακή, είχε πει ο Ντοστογιέφσκι. Η απόκρυψη της ουσίας, της αλήθειας, της πραγματικής ελευθερίας, καθυστερεί την σήψη του συστήματος, και απλά διατηρεί την κουλτούρα των όρνεων.

“There is a system in a victim so a victim in their systems can find reasons to be living in them drag the chains and keep them prisoned.” Eyekonik

Μετά από 3 χρόνια της κυκλοφορίας του προηγούμενου LP “The Quest”, οι ταλαντούχοι δίδυμοι παρουσίασαν το “Vulture Culture” στο Gagarin το Σάββατο 15 Φλεβάρη. Η προσέλευση ήταν αυξημένη στον χώρο, περισσότερη από κάθε άλλη φορά σε live των ίδιων των Twinsanity, κάτι που ενδεικνύει την συνεχόμενη ανοδική τους πορεία. Το άλμπουμ τους εξάλλου, με την κοινωνικοπολιτική χροιά του που σε προκαλεί να αμφισβητήσεις και να σκεφτείς, αλλά και από θέμα τεχνικής και των δύο αδερφών, όπως και οι ατμοσφαιρικές μουσικές τους με τα πολυπολιτισμικά vibes που φέρουν, είναι κατ’ εμέ άρτιο, και λογικό κατ’ επέκταση να γεμίσουν όλον το συναυλιακό χώρο. Τα χαμόγελα κι από τις δύο πλευρές ήταν απόδειξη της αμοιβαίας εκτίμησης και χαρούμενης διάθεσης.

Το Warm Up Set της βραδιάς ανέλαβε ο El Chavo / El Jazzy Chavo, με ήχο υποδειγματικό, δίνοντας τη δική του Jazzy ενέργεια, και το opening act ο Οξύνους, με έντονη σκηνική παρουσία, όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές για ‘κείνον, και το ισοπεδωτικό του flow. Στη συνέχεια ο λ.ο.σ. , με το ιδιαίτερο ηχητικό και λυρικό στυλ του και τη χροιά της φωνής του, που αν και φαινομενικά απλοϊκή συμπληρώνει ιδανικά το μουσικό παζλ, για να συνεχίσει ο Άγνωστος Χειμώνας και να μας ταρακουνήσει με τη δυνατή φωνή του. Αφού το κλίμα είχε ήδη ζεσταθεί, έφτασε και η ώρα του MC Yinka με την επιβλητική του παρουσία, να ανέβει στη σκηνή, για να απολαύσουμε τις εκπληκτικές φωνητικές του ικανότητες. Σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες κινήθηκαν οι Fer De Lance ώστε να φτάσουν το κοινό για ακόμα μία φορά, σε κατάσταση παροξυσμού, κάτι για το οποίο φυσικά δεν είχαμε αμφιβολία πώς θα συμβεί, με το που πατήσουν στο σανίδι, παρέα με τον DJ Moya στα decks να τους δίνει τον παλμό. Οι Zoro & Buzz κράτησαν το επίπεδο ψηλά, με την εξαιρετική funky παρουσία τους επί σκηνής. Τελευταίος guest της βραδιάς, να μπαίνει με αέρα προκαλώντας χαμό στις πρώτες νότες του, ο Ταφ Λάθος και αφήνοντας μας έντονη την επίγευση γλυκιάς αλλά φερέλπιδος μελαγχολίας και ρομαντισμού. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημαντική παρουσία του DJ Micro καθ΄ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, που κρατούσε τον ήχο ιδανικά σε ισορροπία, και στις φωνητικές παύσεις που γίνονταν έδινε πόνο με κοφτερά scratches.

 

Οι πρωταγωνιστές τις hip hop βραδιάς, οι Twinsanity σαν εικόνα στον τελικό απολογισμό, μας απέδειξαν πόσο ταλέντο και πόση διάθεση έχουν, κάνοντας αυτό που αγαπάνε. Από τους πρώτους ήχους των τραγουδιών τους το κοινό ξεκίνησε ακαριαία τα headbanging, ιδιαίτερα στις φωνητικές εκρήξεις τους και τα γρήγορα ρολλαρίσματα τους. Η ροή του live ήταν πολύ ωραία δομημένη, άρτια στημένο setlist, με τις κατάλληλες παύσεις την ώρα που χρειάζονταν για να χτιστεί επικοινωνία με τον κόσμο, και άλλοτε με στιγμές να βάζουν φωτιά στην σκηνή μια ελαφρώς αυτοσχεδιαστική αύρα, όπως φυσικά και στα street shows τους. Οι δίδυμοι, παρέδωσαν ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό performance, παρασύροντας τους πάντες με τη χειμαρρώδη τους εμφάνιση, με αισθητική βγαλμένη κατευθείαν από το αστικό τοπίο. Κάλυψαν ευρύτατα τη δισκογραφία τους, παρουσιάζοντας το “Vulture Culture”, αλλά φυσικά έπαιξαν κομμάτια από το “The Quest” και άλλα singles τους. Ένα λυρικό συνονθύλευμα, με ήχους να σε ταξιδεύουν από το κέντρο της πόλης, μέχρι τις ερήμους του μακρινού Μαρόκο, και όμορφα μηνύματα να μας ρίχνουν φως…

“You give it the light then you receive it back to, appreciate the life inside you, defy the tyrant no one defines you…” Linkone

Συνολικά είδαμε μία φοβερή εμφάνιση από ένα σπουδαίο- κυριολεκτικά - δίδυμο, που ανταπεξήλθε περίφημα πάνω στη σκηνή. Οι Twinsanity άφησαν τις θετικότερες των εντυπώσεων και είμαστε σίγουροι πως η πορεία τους, ολοένα και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…!

1,2,3 the crew is called Twinsanity and if you are messing with the rap stylee we bring the raw pressure…

Ευχαριστούμε πολύ τους Twinsanity και τη διοργάνωση του live Innersense Productions!

Φωτογραφική κάλυψη : Mitsaki Raccoon

Αρθρογραφική κάλυψη : Μαριλένα Βενέτη

 

 

SHARE THIS