Loading
DJ Booker και MC Yinka Κυκλοφόρησαν τον Πρώτο τους Κοινό Δίσκο

DJ Booker και MC Yinka Κυκλοφόρησαν τον Πρώτο τους Κοινό Δίσκο

Βρείτε το "Night Lights" σε βινύλιο

Πως θα ακούγονταν ο Roc Marciano και ο MF Doom αν είχαν γεννηθεί στην Αθήνα από μετανάστες γονείς;
Ο MC Yinka και ο DJ Booker δίνουν την απάντηση με την συνεργασία τους και μας παρουσιάζουν τον πρώτο τους κοινό δίσκο “Night Lights”. 
Ο MC Yinka εμπνέεται από την αστική πραγματικότητα και τις πολυπολιτισμικές υποκουλτούρες της περιοχής. Με την ξεχωριστή και χαρακτηριστική του φωνή αγγίζει διάφορα κοινωνικά προβλήματα και πνευματικές ανησυχίες. 

Την παραγωγή του Night Lights την έχει αναλάβει πλήρως ο DJ Booker που μας εκπλήσσει με την επιλογή των samples που χρησιμοποιεί καθώς και με την προσέγγισή του στην μουσική παραγωγή. Εξισορροπεί μεταξύ trippy και μινιμαλιστικών ήχων με σκοτεινά και abstract δείγματα. Tα beats ποικίλουν από broken beat επηρεασμένα από το στυλ του J Dilla έως beats με διακριτικά μοτίβα κρουστών που εξεγείρουν τη φαντασία και τις προσδοκίες του ακροατή.

Το αλατοπίπερο στην μουσική παραγωγή αποτελούν τα σκρατς του DJ Booker, τα οποία και τον καθιέρωσαν ως έναν απ’ τους καλύτερους scratch DJs στην Ευρώπη σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό "Undercover Hip-Hop”.

Στο άλμπουμ συμμετέχει ένας απ’ τους κορυφαίους MCs με κοινωνικοπολιτική θεματολογία, ο Mr. Lif, γνωστός και από τη συμμετοχή του στους Thievery Corporation, καθώς και οι hip-hop καλλιτέχνες του δρόμου Twinsanity που μας εφιστούν την προσοχή για την ωμή πραγματικότητα από την Αθήνα έως την Βοστόνη.

Ο ΜC Yinka γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κουβαλάει μαζί του τις ρίζες και τη μεγάλη μουσική παράδοση της Νιγηρίας. Προσηλωμένος στη μουσική από το ’98, ο MC Yinka πάντα αντιπροσωπεύει με αυθεντικότητα και στυλ τα σωστά vibes και τη φάση. Είτε το beat είναι Hip-Hop, Drum & Bass, Funk ή Reggae, το flow του είναι μοναδικό και αποδεικνύει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του σαν MC να προσαρμόζεται.
Ο MC Yinka είναι μέλος του συγκροτήματος Fuzics και του World Pop συγκροτήματος Imam Baildi

Έμπειρος στη σκηνική παρουσία με αμέτρητες συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ, ο MC Yinka έχει μοιραστεί τη σκηνή δίπλα σε ονόματα διεθνών καλλιτεχνών όπως οι Method Man, GZA, Orishas, Delinquent Habits, Thievery Corporation, The Skatalites και άλλοι.

Ο DJ Booker κατάφερε να ξεχωρίσει στη σκηνή του DJing από τις αρχές του 2000 καταλαμβάνοντας την 3η και την 4η θέση στο διαγωνισμό του DMC στην Ελλάδα. Υπήρξε ο DJ των Active Member για 4 χρόνια και έκτοτε δημιουργεί τη δική του μουσική. Επιπλέον, ο DJ Booker είναι επίσης και ο ιδρυτής του ψηφιακού label "Breathe Records" που κυκλοφορεί Drum & Bass, Dubstep και Glitch-Hop. Ο DJ Booker έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Cayetano, Fulleffekt team και των Social Waste και έχει μοιραστεί τη σκηνή με θρύλους όπως οι DJ Krush, DJ Q-Bert, Non Phixion, Psycho Realm, Dilated Peoples, Jedi Mind Tricks, Bonobo, DJ Vadim και πολλούς άλλους.

Το Night Lights κυκλοφόρησε σε βινύλιο από τη Mind The Wax στις 26 Φεβρουαρίου 2021, και περιέχει 10 κομμάτια.
Διαθέσιμο για παραγγελία μέσω Bandcamp: https://djbooker.bandcamp.com/album/night-lights

Track List

Intro

Representing Rats

Stretch feat. Mr. Lif

Night Lights

Era Of Libra

Athens Shitty feat. Twinsanity

Dope Zone

New Genesis

Never In This World

Outro

 

Για περισσότερες πληροφορίες, promos και συνεντεύξεις, επικοινωνήστε μέσω:

Giorgos Moutaftsis / label@mindthewax.com / www.mindthewax.com / Facebook

Links

Bandcamp – https://mindthewax.bandcamp.com/
MC Yinka –
https://www.facebook.com/MCYINKA/

DJ Booker https://www.facebook.com/djbookermusic/

Mind The Wax – https://www.facebook.com/MindTheWax/

 

SHARE THIS