Loading
Irene - Το διαμάντι της R&B και Hip Hop που ακούσαμε και πάθαμε πλάκα!

Irene - Το διαμάντι της R&B και Hip Hop που ακούσαμε και πάθαμε πλάκα!

Τime2Love - το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε βινύλιο από τη Mind The Wax

Η Irene aka Irene Parginos, είναι καλλιτέχνης της R&B, γεννημένη στην Αθήνα και μοιράζεται την έδρα της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας. Πρώτη φορά που την αντικρίσαμε, ήταν στο opening του live του MC Yinka & DJ Booker για την παρουσίαση του δίσκου “Night Lights” στο Six Dogs. Χωρίς ίχνος υπερβολής, όταν ξεκίνησε να τραγουδά, δε θα ξεχάσω το βλέμμα της ομάδας μας που αυθόρμητα κοιταχτήκαμε μεταξύ μας. Η φωνή της ήταν ασύλληπτη. Ισορροπούσε με εξωφρενικό ταλέντο πάνω στις ατμοσφαιρικές μελωδίες, σε ταξίδευε και σε υπνώτιζε. Η σκηνική της παρουσία εξίσου δυναμική, με άνεση πάνω στη σκηνή και κινησιολογία που σου έβγαζε ρομαντικό ερωτισμό. Επίσης η αλληλεπίδραση της με το κοινό ήταν εξαιρετική, καθώς γνώριζε σε ποια σημεία θα κάνει παύση και σε ποια θα μιλήσει, γεγονός που δημιούργησε οικογενειακή ατμόσφαιρα και οικειότητα, καθιστώντας την ιδανικότατη επιλογή για το πετυχημένο άνοιγμα μιας συναυλίας.

Επειδή λοιπόν μας κέντρισε το ενδιαφέρον, ψάξαμε λίγα πράγματα για την μουσική της και μείναμε έκπληκτοι με το βιογραφικό της. Αρχικά σπούδασε Όπερα ως σοπράνο και έχει λάβει τρία Βραβεία στο IMTA του Μανχάταν. Το 2011 και κυκλοφόρησε το single της «Like A Rainbow» το 2016 με τον Ian Ikon, το οποίο συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια συλλογή «NOW 2016» από τη Universal. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Anduze (Parov Stelar) και ο MC Yinka και κυκλοφόρησε τέσσερα τραγούδια «Familiar», «Light It Up», «Piece Of You», «Whatsa Say» (μέσω της Hidden Track Records).

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 η χαρισματική μουσικός κυκλοφόρισε το νέο άλμπουμ της Time 2 Love σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, το οποίο η Mind The Wax έχει ήδη βγάλει σε βινύλιο, και περιέχει 10 κομμάτια. Το άλμπουμ μας φαντάζει ως ένα μωσαϊκό μυριάδων ηχητικών ψηφίδων, που κολυμπούν στην ρευστότητα της R&B των 00s και είναι εμπνευσμένα από θρύλους τους είδους, όπως η Brandy και η Aaliyah. Η παραγωγή έχει την υπογραφή του RSN, ενός από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικούς παραγωγούς, που μαζί με την Irene γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ της κινηματογραφικής Soul, της κλασσικής R&B και του Hip Hop με τη σύγχρονη μουσική σκηνή. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Anduze (Parov Stelar), ο MC Yinka, οι Word Of Mouth, ο Mr. Collage και η έκδοση του βινυλίου περιλαμβάνει ένα μπόνους κομμάτι με τον BNC.

Το συναίσθημα που βγάζει η συγκεκριμένη καλλιτέχνης στα τραγούδια της, ελάχιστες το καταφέρνουν. Συνδυάζει ευαισθησία και αισθησιασμό, και με τις φωνητικές της ακροβασίες πότε σε σαγηνεύει και πότε σε ηρεμεί. Η σύνθεση του δίσκου δεν έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα, αλλά διαθέτει αξιοζήλευτη σταθερότητα και από την αρχή μέχρι το τέλος,δυναμώνει. Μένει στο ίδιο ύφος, αλλά δυναμώνει και εμπλουτίζεται.

Το Time 2 Love είναι ένα άλμπουμ βασισμένο στις προσωπικές επιρροές και τις ευαισθησίες της Irene. Ένα ταξίδι από την αγάπη στις τοξικές σχέσεις και την ανεξαρτησία. Σχέσεις που θέτουν τη χαρά, την ικανοποίηση, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό υπό αμφισβήτηση. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να τις αναγνωρίσουμε. Όταν αρχίσουμε, όμως, να αναγνωρίζουμε και να συνειδητοποιούμε ποιες είναι οι τοξικές σχέσεις στη ζωή μας, ουσιαστικά κάνουμε την αρχή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν αναγνωρίζεις κάτι, τότε μόνο είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις, να το αλλάξεις ή να το αποβάλλεις από τη ζωή σου. Τότε έρχεται η στιγμή που θέτεις προταιρεότητα τον εαυτό σου και μαθαίνεις να τον αγαπάς από την αρχή. Θυμάσαι τα κομμάτια μέσα σου που είχες ξεχάσει και πλέον τα αγκαλιάζεις. Τότε είναι που μαθαίνεις πως η ζωή έχει πολλές πλευρές και οι σχέσεις ακόμα περισσότερες. Συνειδητοποιείς ποιες καταστάσεις σε γεμίζουν ειλικρινά με χαρά, αναγνωρίζεις ποιοι άνθρωποι βλέπουν μέσα στη ψυχή σου και σου φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη.  Το ταξίδι της Irene περνά από τον έρωτα στη μοναξιά και δείχνει πώς η αναπόληση μιας σχέσης του παρελθόντος μπορεί να οδηγήσει σε παλιές τοξικές συνήθειες. Η ζωή της οδήγησε πίσω στις ίδιες παλιές συνήθειες, αλλά καθώς είναι η μόνη κυρίαρχη της μοίρας της, προχώρησε και πέρασε από την εγκατάλειψη σε μια θεραπευτική εμπειρία ώσπου ανέκτησε τη συναισθηματική της ανεξαρτησία.

Orders available via Bandcamp:

https://ireneparginos.bandcamp.com/

Track List

  1. Wishing star
  2. Try harder
  3. Whatsa say feat Word Of Mouth
  4. Against the old times
  5. Light it up feat MC Yinka
  6. Time to love
  7. Familiar (Rsn Remix)
  8. I keep calling
  9. Someone like you feat BNC
  10. Your Valeria feat. Mr. Collage

Links:

Για περισσότερες πληροφορίες, promos και συνεντεύξεις, επικοινωνήστε μέσω:

Giorgos Moutaftsis / label@mindthewax.com / www.mindthewax.com / Facebook

Bandcamp – https://mindthewax.bandcamp.com/

Irene https://www.facebook.com/irene.official

Mind The Wax – https://www.facebook.com/MindTheWax/

Hidden Tracks – https://www.facebook.com/hiddentracklabel

Promo Video – https://youtu.be/4EqYja84jZQ

Promo Video – https://youtu.be/aDYMwrfrFXw

Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS