Loading
Freestyle football στην πλατεία του Μεταξουργείου

Freestyle football στην πλατεία του Μεταξουργείου

H Ηoodgroove Μanagement φέρνει τον Αλέξανδρο Πιτσαλίδη στο μικρό Παρίσι Αθηνών

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών δημιουργήθηκε και διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο που έχει μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Το δίκτυο δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντές διαχειριστές. Από τότε μέχρι και σήμερα στοχεύει να συλλέξει, να οργανώσει και να επενδύσει την καλλιτεχνική πρόθεση σε νέους εναλλακτικούς πολιτιστικούς θεσμούς, όπως είναι το φεστιβάλ  ‘’το μικρό Παρίσι των Αθηνών’’. Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο επιδιώκει την ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενίσχυση του πολιτιστικού φεστιβαλικού χάρτη του τόπου μας και επομένως του πολιτιστικού τουρισμού, την εύστοχη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, τη στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών και την ανάπτυξη πολιτιστικής διπλωματίας παράλληλα με τη διεθνή δικτύωση.

Την Παρασκευή στις 30 Σεπτέμβρη, η μέρα ήταν αφιερωμένη στο καλλιτεχνικό ποδόσφαιρο δρόμου, όπου οι μικροί μας φίλοι θα δοκίμαζαν τις δεξιότητες στους σε έναν διαγωνισμό. Η ομάδα της HoodGroove επέλεξε για κριτή τον κατάλληλο γι’ αυτή η θέση, τον Αλέξανδρο Πιτσαλίδη, έναν από τους καλύτερους Freestyle performer στην Ελλάδα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 30 παιδιά, και στον πρώτο νικητή δόθηκε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, ενώ ο Αλέξανδρος Πιτσαλίδης στον νικητή της δεύτερης θέσης, προσέφερε ως έπαθλο μία ολοκαίνουρια μπάλα ποδοσφαίρου, ιδανική για Freestyle football. Στο τέλος ο Αλέξανδρος, παρέα με δύο μέλη της ομάδας των Lucky Dice,  παρουσίασαν ένα διαδραστικό χορευτικό Show, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε αυτό! Στο τέλος οι χορευτές μας μίλησαν και έπαιξαν με τα παιδιά που τους προσέγγισαν για να τους γνωρίσουν, χαρίζοντας τους πλατιά χαμόγελα!

Η πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, γέμισε ζωή και γέλια  που προσέφεραν οι χορευτές της HoodGroove στο κοινό. Οι γονείς ξανάγιναν παιδιά, καθώς φάνηκε να απολαμβάνουν όσο τίποτα τη συμμετοχή τους στο show, και οι μικρότερες ηλικίες αποχώρησαν με αυτοπεποίθηση και όμορφη διάθεση, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Freestyle football στη γειτονιά που μεγάλωσαν!

Μαριλένα Βενέτη

tags

SHARE THIS