Loading
Aλληλεγγύη στον Pablo Hasel

Aλληλεγγύη στον Pablo Hasel

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για πολιτικοποιημένο ραπ!

"Θα με βάλουν στη φυλακή επειδή λέω την αλήθεια, αλλά ποτέ δεν θα με κάνουν να σιωπήσω" 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ:

Σε 10 μέρες θα έρθει να με απαγάγει μετά βίας το οπλισμένο χέρι του Κράτους για να με φυλακίσει, διότι δε θα παρουσιαστώ οικειοθελώς στη φυλακή. Δεν ξέρω ούτε σε ποια φυλακή θα με πάνε, ούτε για πόσο καιρό. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις υποθέσεις που συσσωρεύονται επειδή αγωνίζομαι, άλλες με εκκρεμείς εφέσεις και άλλες που εκκρεμούν πρωτόδικα, μπορώ να περάσω μέχρι 20 χρόνια περίπου στη φυλακή. Αυτή η συνεχής δίωξη που αντιμετωπίζω εδώ και πολλά χρόνια, η οποία υλοποιείται πέρα από τις καταδίκες φυλάκισης, δεν οφείλεται μόνο στα επαναστατικά μου τραγούδια, αλλά και στην ενεργή πολιτική μου δράση, πέρα από τα τραγούδια και τη συγγραφή. Η ίδια η Εισαγγελέας αναγνώρισε επί λέξει: “είναι επικίνδυνος επειδή είναι τόσο δημοφιλής κι επειδή προτρέπει στην κοινωνική κινητοποίηση”. Η υλοποίηση του αγώνα για τον οποίο μιλάω στα τραγούδια μου είναι αυτό που με έβαλε συγκεκριμένα στο στόχαστρο, πέραν του ότι στηρίζω οργανώσεις που έχουν πολεμήσει το Κράτος, είμαι αλληλέγγυος με τους πολιτικούς Του κρατούμενους και δημιουργώ συνειδήσεις καταγγέλλοντας τις αδικίες, υποδεικνύοντας φωναχτά και καθαρά τους ενόχους.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι μια επίθεση μόνο εναντίον μου, αλλά εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης -και γι’ αυτό εναντίον της τεράστιας πλειοψηφίας- την οποία δεν μας εγγυάται κανείς, όπως και τόσες άλλες δημοκρατικές ελευθερίες. Όταν καταστέλλουν κάποιον, το κάνουν για να φοβίσουν τους υπόλοιπους. Με αυτή την τρομοκρατία θέλουν να εμποδίσουν την καταγγελία των εγκλημάτων τους και των πολιτικών εκμετάλλευσης και μιζέριας. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ξέρουν ότι δε θα υποκύψω αν φυλακιστώ και γι’ αυτό το κάνουν· κυρίως για να υποκύψουν οι υπόλοιποι. Λόγω του ότι δεν εξωτερικεύτηκε πως πρόκειται για μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε αντιφασίστα, δεν υπήρξε αρκετή αλληλεγγύη για να αποφευχθεί η φυλάκισή μου, όπως και τόσες άλλες. Το καθεστώς δυναμώνει μπροστά στην έλλειψη αντίστασης και κάθε μέρα μας αφαιρούν δικαιώματα και ελευθερίες, χωρίς να διστάζουν την ώρα που μας ακουμπάνε. Πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις τους. Πολλοί μου γράφετε ρωτώντας τι μπορείτε να κάνετε. Πρέπει να διαδοθεί πολύ αυτό που κάνουν, για να το μάθει και να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος, αλλά αυτό που κυρίως επείγει είναι η οργάνωση, όχι μόνο για να φέρει αλληλεγγύη στα γεγονότα που συμβαίνουν στο δρόμο και για να την οργανώσουν καλά, αλλά και για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα που ποδοπατούν χωρίς να τιμωρούνται.

Είναι επίσης αναγκαίο να υποδείξουμε την -τόσο άστοχα αποκαλούμενη- “προοδευτική” Κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιτρέπει αυτό που γίνεται και τόσα άλλα, ενώ προστατεύει τη Μοναρχία και της αυξάνει τον προϋπολογισμό, δεν αγγίζει τον “Νόμο Φίμωτρο”[1] και άλλους καταπιεστικούς νόμους, πρόσθεσε μάλιστα και το “Διαδικτυακό Νόμο Φίμωτρο”, εξακολουθεί να έχει φυλακές γεμάτες με αγωνιστές κρατούμενους σε χείριστες συνθήκες, εκτός των άλλων πολιτικών ενάντια στην εργατική τάξη. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αν μας φυλάκιζαν με το Partido Popular και το VOX στην κυβέρνηση, θα γινόταν μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά αυτοί οι υποκριτές που αυτοαποκαλούνται αριστεροί δεν αντιτάχθηκαν ούτε σε αυτό.

Δε θα ζητήσω συγγνώμη για να μειώσω την ποινή ή να αποφύγω τη φυλακή: είναι τιμή μου να υπηρετώ ένα δίκαιο αγώνα και δε θα τον εγκαταλείψω ποτέ. Αν με ελευθερώσουν πριν ολοκληρωθεί η ποινή θα είναι επίτευγμα της πίεσης των αλληλέγγυων. Η φυλακή είναι άλλο ένα χαράκωμα μέσα από το οποίο θα συνεχίσω να συνεισφέρω και να εξελίσσομαι. Όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι, εγώ άρχισα να αγωνίζομαι εμπνευσμένος από το παράδειγμα αντίστασης και άλλου τύπου συνεισφορών των πολυάριθμων πολιτικών κρατούμενων. Ελπίζω αυτή η βαριά παραβίαση να φέρει περισσότερο κόσμο στον αγώνα ενάντια στο Καθεστώς, εχθρό της αξιοπρέπειάς μας· αν με φυλακίζουν για να με φιμώσουν, το μήνυμα να ακουστεί δυνατά και να βγουν ηττημένοι. Ως προς την εξορία, αποφάσισα να μείνω εδώ για να χρησιμεύσει αυτή η ευκαιρία ώστε να ξεμπροστιαστούν ακόμα περισσότερο. Αυτή η επίθεση στις ελευθερίες μας μπορεί να γυρίσει εναντίον τους: Ας πιάσουμε δουλειά.

Αυτή είναι η δήλωση του Καταλανού μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εθνικού Ανώτατου Δικαστικού Ιδρύματος της Ισπανίας (Audiencia Nacional), που εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ο Pau Rivadulla, γνωστός ως Pablo Hasel, πρέπει να παραδοθεί στις αρχές μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου για να φυλακιστεί. Ο Pablo Hasel είναι ράπερ με ενεργό πολιτική δράση. Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγείται στο δικαστήριο. Το 2015 καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε 2 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι εγκωμιάζει την τρομοκρατία. Το Σεπτέμβρη του 2018 καταδικάστηκε σε 9 μήνες και μια ημέρα, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξεως των 30.000 ευρώ. Η καταδίκη του αφορά πάλι στον “εγκωμιασμό” της τρομοκρατίας, καθώς και σε εξύβριση και συκοφαντία της Μοναρχίας και των δυνάμεων ασφαλείας του Κράτους. Η έφεση που κατέθεσε ο Pablo Hasel απορρίφθηκε και στις επόμενες μέρες θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστική απόφαση με συνθήματα όπως: “Εσείς, φασίστες, είστε οι τρομοκράτες”, “Ο Pablo Hasel θα φυλακιστεί επειδή καταγγέλλει αδικίες κι επειδή είναι κομμουνιστής”, “O Pablo Hasel εξέφρασε αυτό που η πλειοψηφία σκέφτεται. Αν φυλακίσουν αυτόν, θα το κάνουν και σε εμάς”. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Ο Pablo Hasel θα είναι ο πρώτος MC στην Ευρώπη που θα φυλακιστεί για την εναντίωσή του στο καθεστώς της χώρας του. 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να φιμώσουν τον P.Hasel και συνολικά στον λαό της Ισπανίας. Έχει ξανασημειωθεί επεισόδιο απόπειρας τρομοκράτησης το 19. Τον σταμάτησαν στο δρόμο της Βαλέντσιας και τον έκλεισαν όλη νύχτα στις φυλακές του Ισπανικού αστικού κράτους. Ο λόγος; Επειδή τόλμησε να τραγουδήσει σε συναυλία αλληλεγγύης και υποδοχής για τον αγωνιστή του PCE (r) Paco Cela ο οποίος μετά από 32 χρόνια στα ισπανικά κελιά βασανισμένος και κατασυκοφαντημένος  αλλά και αλύγιστος στις ιδέες του, αποφυλακίστηκε χθες και πραγματοποιήθηκε συναυλία υποδοχής για τον Paco και καταγγελίας του σωφρονιστικού και δικαστικού συστήματος της Ισπανίας. Το μήνυμα? Όποιος τολμήσει να δείξει την συμπαράσταση του σε αγωνιστές και να εναντιωθεί στην κρατική καταστολή συλλαμβάνεται. Τα ξημερώματα τον άφησαν ξανά ελεύθερο. Μια ξεκάθαρη πρόκληση για να τον τρομοκρατήσουν.

Και αυτά είναι μόνο μερικά δείγματα από την δύναμη και την αμφιβολία που έχουν οι λαοί παγκόσμια για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Δεν μπορούν να σωπάσουν τόσο εύκολα, όσο σκληρή και να είναι η καταστολή. Τα παραδείγματα των μαζών που βγαίνουν στο προσκήνιο όπως στη Γαλλία και σε όλη την υδρόγειο με τα προβλήματα που κληροδότησε η ήττα είναι μόνο μια εικόνα από το μέλλον. Και αυτοί οι αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστούν οι αδυναμίες αυτές. Δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός για την ελευθερία του Hasel και όλων των αγωνιστών της Ισπανίας. Ο λαός παρά την ήττα του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ισπανία και παγκόσμια, την δίωξη αγωνιστών και την συκοφάντηση του κινήματος, έχει δείξει αξιοθαύμαστα δείγματα αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους της χώρας τους και πολλά σκιρτήματα εναντίωσης στο καθεστώς. Και οι αγώνες αυτοί είναι ο κύριος παράγοντας που οι αρχές διστάζουν να κλείσουν τον Pablo Hasel μέσα στα μπουντρούμια του Ισπανικού κράτους.

Χρέος μας είναι η ανάδειξη αυτής της κατάφωρης παραβίασης της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης επαναστατικών ιδεών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις φωνές αντίστασης του λαού της Ισπανίας. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας.

Να μην περάσει η τρομοκρατία.

Ν' αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ PABLO HASEL!

 

Solidaridad a las voces de resistencia del pueblo español

Que no pase el terrorismo

Que sean retirados todos los cargos

Manos fuera de Pablo Hasel!

Πηγή: Βαβυλωνία

*

Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS