Loading
That's All Folks! Ο Tsiak σκάει το καινούριο του κομμάτι

That's All Folks! Ο Tsiak σκάει το καινούριο του κομμάτι

Με χιουμοριτστική διάθεση προς μια σάτιρα της ελληνικής ραπ σκηνής

Χιουμοριστικό, καυστικό, ένα battle track κομμάτι που περιγράφει την φάση του σύγχρονου ραπ στην Ελλάδα, όπως την αντιλαμβάνεται ο Tsiak, ο 24χρονος MC με έδρα την Αγία Παρασκευή. Ο Τsiak ασχολείται με το ραπ, το producing, με τα γραφιστικά & το μοντάζ. Εξ' ου και το Video Clip Του κομματιού "That's All Folks" είναι επιμελημένο από τον ίδιο, τον Μάνο Σταματά και τον Faust, με τον οποίο διατηρούν το Shoebox Studio, όπου ολοκληρώθηκε η μίξη και το μάστερινγκ του τραγουδιού. Την μουσική παραγωγή ανέλαβε ο Nekro, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο The Folks Barbershop,(Κων/νου Ωραιοπούλου 2, Ηράκλειο) που έδωσε και την έμπνευση για το όνομα του τραγουδιού. 

Το 2017 έγραψε το πρώτο solo του cd με τίτλο "Περιπλάνηση", και τον επόμενο χρόνο με το συγκρότημα που συμμετέχει το Ωρα Μηδέν, κυκλοφόρησαν το "Φωνές απ' το Υπόγειο". Ακολούθησαν δύο ακόμα solo δουλειές από τον ίδιο, το 2019 "Αθήνα Gotham" και το 2021 εν μέσω καραντίνας, με τίτλο "Η φάρσα". Το καινούριο του κλιπ μάλιστα, μας εκμυστηρεύτηκε πως γράφτηκε μισό στο σπίτι του, και μισό ενώ βρισκόταν στη σκοπιά στο στρατό. Σε αυτές τις κυκλοφορίες main παραγωγός και ηχολήπτης ήταν ο Faust, αλλά έχει συνεργαστεί με τον beatmaker Low P και με τον Spike69, και φυσικά με το crew του Ωρα Μηδέν. Όσο για τον επόμενο δίσκο που ακολουθεί, μας αποκάλυψε ότι θα λέγεται "Άνοιξη", και αυτή τη φορά θα είναι ένας αρκετά προσωπικός δίσκος, επηρεασμένος από τα καθημερινά βιώματα και τις καταστάσεις που ζει. Τη μουσική παραγωγή του δίσκου θα έχει επιμεληθεί αποκλειστικά ο ίδιος με τον Faust, και αναμένονται 3 συμμετοχές σε αυτόν. Η τελευταία κυκλοφορία του Tsiak, έγινε χθες, όπου έκανε release το κομμάτι "Εl Paso", το οποίο κυκλοφορεί στο spotify: https://open.spotify.com/album/54OrDfwdPKZXuoRSl5BsEa?si=m4MphMgeSfKivjRRPZFDUw

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις βαθιές αναλύσεις, αν δεν είχες επαφή μέχρι στιγμής με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά σου αρέσει η σύγχρονη εκδοχή του καλού boom bap ήχου, εδώ θα βρεις μια ωραιότατη ευκαιρία γνωριμίας. Οι συστάσεις έχουν γίνει ήδη, στο παρακάτω βίντεο θα συναντήσεις περίπου όλα όσα περιμένεις, με μπόλικο μεράκι, έμπνευση, χιούμορ και δυναμική που μπορεί να σε κερδίσει . 

Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS