Loading
"Εποχές", η ταινία μικρού μήκους κυκλοφορεί

"Εποχές", η ταινία μικρού μήκους κυκλοφορεί

Η ταινία κυκλοφορεί εν όψει του νέου δίσκου του R.OB.

O R.OB. (Δημήτρης Βοσνάκης) είναι ένας καλλιτέχνης 22 ετών με βάση την Αθήνα . Ξεκίνησε να γράφει ραπ στα 20 όπου και ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι με τίτλο "ΜΠΛΕ". Το ραπ του έχει επιρροές από κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία στην κοινωνία του τώρα . Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο "ΨΥΧΟΣ", με τον Εl Paco να επιμελέιται τη μουσική, και τον Δημήτρη Κουφουδάκη τη μίξη του δίσκου στο hotbox studiο. Στα πλαίσια του άλμπουμ δημιουργήθηκε μια μικρού μήκους ταινία ως παρουσίαση του δίσκου, με τίτλο  "ΕΠΟΧΕΣ". 

Η ομάδα των Disturbans ανέλαβε την παραγωγή για την δημιουργία της. Συγκεκριμένα: Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον βιντεογράφο μας και σκηνοθέτη Θανάση Καμβύση, σε συνεργασία με τον Αποστόλη Γκανάτσιο. Οι πρωταγωνιστές ήταν οι Τζοαννα Βρακα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Σημαιάκης,  Δημήτρης Νταϊκος . Το εξώφυλλο του άλμπουμ, το logo και γενικά το οπτικό design του δίσκου, ανέλαβε η γραφίστρια Ελευθερία Τσατσούλη. Drone operator ανέλαβε ο Στέφανος Κοπανάκης/Tech cinema drones , βοηθός κάμερας η Ρωξάνη Βαρελά, και Speakaz ειδήσεων η Ελένη Σερδάρη

Το άλμπουμ "ΨΥΧΟΣ"  είναι μια βιωματική περιγραφή γεγονότων και φαινομένων που συναντιούνται στην ελληνική κοινωνία. Αποτελείται από 9 κομμάτια ( άνοιξη, αναστροφή, καλοκαίρι, ρόλοι, έλξη, δυο ζωές, χορωδία, οξυγόνο, χειμώνας ), τα οποία ξεχωριστά αφηγούνται και φωτογραφίζουν την πραγματικότητα του σήμερα. Η ταινία δημιουργήθηκε με σκοπό πέρα από την προώθηση του δίσκου, τη δραματοποίηση γεγονότων μέσα απο τα μάτια ενός φοιτητή στην Αθήνα, που ως παρατηρητής βρίσκεται μπροστά σε συμβάντα που αναπαραγονται καθημερινά μπροστα στα μάτια μας και τα αγνοούμε συνεχώς. 

"Αφου είχε περάσει ένα διάστημα συναντήσεων, καταλήξαμε στο συγκεκριμένο σενάριο. Η ιδέα ήρθε μέσα από την ανταλλαγή πραγματικών βιωμάτων και συνθηκών σαν αυτή που ζούμε τωρα στην κοινωνία μας, και την συνειδητοποίηση της γενικότερης στάσης αποφυγής ζητημάτων, όπως του παραβατικού επιπέδου σε ζευγάρια ή σε οικογένειες που μπορεί να συμβαίνουν στην διπλανή πόρτα, την αστυνομική καταστολή, τη βία στις πορείες και στα στενά των γειτονιών, μέχρι την εργατική εκμετάλλευση και πίεση, που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα. Αυτά αγνοούμε καθημερινά, και πολλά ακόμα, που θίγονται μέσα στην ταινία."

R.OB. - Athens City 2023

Tην ταινία  "ΕΠΟΧΕΣ" μπορείτε να την βρείτε στο κανάλι r.ob. στο Youtube και τον δίσκο "ΨΥΧΟΣ" στο spotify.

 Links: 

Ψύχος - Spotify: https://open.spotify.com/artist/79chq2tBIQH0sIeXPeRdJY

R.OB. - Youtube Channel: https://www.youtube.com/@r.ob.3039 

R.OB. - Insta: https://www.instagram.com/r.obssd/

Disturbans: https://www.instagram.com/disturbans_/

Thanasis Kamvisis: https://www.instagram.com/thanasis_kamvysis/

Apostolis Ganatsios: https://www.instagram.com/apostolis_gnts/

Roxani Varela: https://www.instagram.com/__roxani/

Εleutheria Tsatsouli: https://www.instagram.com/riahelleboret/

Stefanos Kopanakis - Tech Cinema Drones: https://www.instagram.com/tech_cinemadrones/ 

 

 

 

SHARE THIS

WE ARE DISTURBANS

What happens here, never stays here.