Loading
Ο νέος δίσκος των The VoCults ΤΑ ΣΠΑΕΙ

Ο νέος δίσκος των The VoCults ΤΑ ΣΠΑΕΙ

Μία ψύχραιμη κριτική για το "Αρένα"

Ποιοι είναι όμως οι The VoCults?!

Είναι ένα συγκρότημα που έχει δημιουργηθεί από δύο αδέλφια, τον Skematik που είναι MC και παράλληλα αναλαμβάνει και τις ηχοληψίες, και τον Dj Mestre ως Dj και ως παραγωγό, εξού και το όνομα του σχήματος (συνδυασμός emceeing και deejaying). O Dj Mestre σε ηλικία μόλις 18 ετών κατέκτησε την 4η θέση στον διαγωνισμό του DMC Greece to 2017, ενώ με τον Skematik έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως τον Ευθύμη, τον 12ο Πίθηκο,τον Βέβηλο,τον ΜΚ, τον Ιratus κλπ. Το 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με όνομα "Άρτια Φύση", το 2018 συνέχισαν με έναν ακόμη δίσκο ονόματι "Η Τομή", και το 2019 κυκλοφόρησαν ένα EP, το "Space Funk". Επίσης έχουν κυκλοφορήσει 5 video Clips, εκ των οποίων το "Κάντε Θόρυβο" αποτελεί μέρος της συλλογής The Classic vol.1 που κυκλοφόρησε σε βινύλιο. 

2022 λοιπόν, και ήδη ανέβασαν το νέο τους άλμπουμ με όνομα "Αρένα", το οποίο αποτελείται από 10 κομμάτια που φυσικά έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι τα lyrics και τις παραγωγές. Στο Αρένα συμμετέχουν επίσης οι Τωm Unit, Andri J, Afezz, TrastOne και Virginyah, ενώ η μίξη και το μάστερινγκ έχουν γίνει από τον JK One στο Mixdown StudioΤο άλμπουμ περιέχει βαριά Boom Bap beats που χαρακτηρίζουν τους The VoCults, στα οποία έχουν επιμελώς προστεθεί old school scratches του Dj Mestre, αλλά είναι βασισμένο κυρίως σε Soul και Funk samples δίνοντας μια έξτρα funk διάθεση. Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από την Hip-Hop κουλτούρα των 90's, με αναφορές και στα υπόλοιπα στοιχεία του hip hop, ώστε να υπενθυμίζουν την άρρηκτη σύνδεση τους. Η αγάπη και η γνώση του Skematik για το Break, Graffiti, Djing, MCing και την αξία τους γίνεται αντιληπτή ακούγοντας τα lyrics του, κάτι που πλέον λείπει από την ελληνική σκηνή και έχει λησμονηθεί από τους περισσότερους. Οι συμμετοχές στον δίσκο αναμφίβολλα έχουν επιλεχθεί επειδή στηρίζουν και ζουν την κουλτούρα και αυτό το αποδεικνύουν αφού σε κάθε κομμάτι που υπάρχει feat, όλοι μπαίνουν στον φάνκυ ρυθμό και ολοκληρώνουν το κομμάτι άψογα. Από τις συμμετοχές δεν υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να μπορέσεις να πεις ότι δεν ταιριάζει με το ύφος του Skematik και του DJ Mestre. O Trastone που συμμετέχει στο ομώνυμο του δίσκου κομμάτι, μπαίνει στο βρώμικο 90's ρυθμό με δυναμικότητα και το εκτοξεύει, η Virginyah χρωματίζει φωνητικά την Βόλτα στο Αγνωστο κάνοντας το τραγούδι απίστευτα εύθυμο και αισιόδοξο, ο Tωm Unit φυσικά παραμένει ερριστικός, χιουμοριστικός και ευφυής στον στίχο του, ο Αffez aka Άνθρωπος Φανκ δεν θα μπορόυσε να μην ραππάρει στο πιο χορευτικό κομμάτι ώστε να μην ξεδιπλώσει το φανκυ ταπεραμέντο του, και τέλος ο Andri J μιλάει για τις χαμένες αξίες μιας γενιάς, κλείνοντας νοσταλγικά με το τελευταίο κομμάτι θέτοντας τον επίλογο. 

Εν ολίγοις, ακούγοντας και τα δέκα κομμάτια του δίσκου "Αρένα", μπορώ να πω με σιγουριά πως, όχι μόνο δεν εντόπισα κάποιο τραγούδι που δεν μου αρέσει ή να με κουράσει με μονότονους ρυθμούς και επαναλαμβανόμενο flow, αλλά αντιθέτως τα έβαλα ξανά και ξανά γιατί συνειδητοποίησα πόσο λείπει να ακούσω μουσική που να με ξεσηκώσει και να με κάνει να θέλω να χορέψω και να τραγουδήσω τα Lyrics! Μακριά από ναρκισσιστικές και εγωκεντρικές ατάκες, υλιστικές αξίες και κόντρα στα νέα ρεύματα ήχου που έχουν προστεθεί στην μουσική, οι Τhe Vocults και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Αρένα, υπενθυμίζουν τι θα πει hip hop κουλτούρα και πώς είναι να κάνεις μουσική, με μόνο κίνητρο να απολαύσεις πραγματικά αυτό το μουσικό ταξίδι, διαφορά που θα γίνει αισθητή, αν κάποιος ακούσει το νέο δίσκο. 

Peace, love, unity and having fun!

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2TP5IvejzZJAS8rxbSdGoK...

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2nggsZxYzqaZEBCeMJG6JA

Βρες την κομματάρα εδώ:

Άρθρo: Μαριλένα Βενέτη

SHARE THIS